Дейности и услуги

 “ Ние подаряваме на Вас и Вашите деца здрава и красива усмивка „

 

ЗЪБОЛЕЧЕНИЕ С ЛАЗЕР – НОВОТО ЛИЦЕ НА СТОМАТОЛОГИЯТА

ПРЕДИМСТВА НА ЛАЗЕРНАТА СТОМАТОЛОГИЯ

  • По-малко болка
  • Без дразнещи шумове и вибрации от пробиване
  • Безконтактно лечение (без допир)
  • По-бързо извършване на процедурите
  • По-бързо заздравяване
  • Без следоперативен период
  • Запазва здравата структура на зъба
  • Убива бактериите
  • Намалява риска от инфекции
  • По-малко време прекарано на стоматологичния стол

Денталните лазери са сложни устройства, използващи светлинната енергия за извършване на множество процедури в зъболечението. Светлината на лазера прецизно и ефективно премахва увредената тъкан, докато пациентът усеща само леко почукващ звук.

Последното поколение лазер Lite TouchTM, който клиниката притежава, се използва ефективно във всички сфери на зъболечението, включително почистване на кариеси и коренови канали, операции на венци, лечение на пародонтоза, естетически проблеми, както и в имплантологията.

Зъболечението с лазерът Lite TouchTM е подходящо за всеки. Идеално е за пациенти търсещи приложението на високите технологии и практически перфектно за деца и хора страдащи от зъболекарска фобия.

Лечението с Lite TouchTM е съпроводено с минимум дискомфорт и по-малко постоперативни усложнения. Има много по-малко болка, подуване и кървене при процедурите с лазер, отколкото при конвенционалните методи. Процесът на заздравяване е по-бърз и по-лесен. В повечето случаи необходимостта от антибиотици отпада. Лазерът унищожава бактериите и вирусите, често намиращи се в лекуваните области и така предотвратява инфекциите. С лазерът увредената тъкан се премахва внимателно, като по-голяма част от повърхността на здравия зъб се запазва.

Пациентите ще променят представата си за зъболечението като спрат да го свързват с болка, инжекции с упойки, страховит шум и вибрации.

 

ТЕРАПЕВТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Лечение на кариеса във всичките му разновидности;
. Лечение на усложнения кариес, т.е. случаите, при които е засегнат „нерва“ – това са всички видове пулпити и периодонтити.
Целта на терапевтичното лечение в нашата клиника има два аспекта:
1. лечение на кариеса и усложненията му;
2. възстановяване на вече загубена или увредена зъбна тъкан.
Това е така, защото ако се пренебрегне лечението на кариеса, ще се получат усложнения и загуба на засегнатия зъб. До загуба на зъба може да се стигне и в случаите, когато той е лекуван адекватно, но не е възстановен, или е възстановен некачествено.
За постигане на нашите цели ние разчитаме на квалификацията и опита на нашите стоматолози и на високото качество на ползваните от нас системи за терапевтично лечение и възстановяване.
Терапевтично лечение на заобикалящите зъбите меки тъкани: остри и хронични гингивити, пародонтити (пародонтоза)
Това в нашата практика означава:
. Лечение на острите и хронични възпалителни заболявания, причинени от травматични фактори (зъбен камък, висящи пломби, некачествени или стари мостове и корони и т.н.);
. Лечение на острите и хронични възпалителни заболявания, причинени от инфекциозни, алергични или токсични фактори (агресивно въздействие на зъбната плака, непоносимост към стоматологични метали или материали).

 

ХИРУРГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

. хирургично отстраняване на зъба;
. хирургични операции на меките тъкани, свързани със затруднен пробив;
. хирургични операции на меките тъкани, целящи подготовка на протезно поле или свързани с последващо
протетично или ортодонтско лечение;
. хирургично отстраняване на грануломи, малки кисти и др.;
. хирургично лечение на т.нар. дълбоки костни джобове;
. хирургично лечение на абсцеси и флегмони в случаите, когато тези възпалителни заболявания не изискват
болнично лечение

 

ПРОТЕЗИРАНЕ СЛЕД ЗАГУБА НА ЗЪБИ

Възстановяване на зъбните редици след частична загуба на зъби чрез:
. неподвижни протезни конструкции (мостове);
. подвижни протезни конструкции (частични протези).
Лечение след пълно обеззъбяване посредством:
. подвижна протеза (цяла протеза);
. трайно стабилизирана чрез винтови импланти цяла протеза.
В зависимост от конкретния случай се предлагат различни решения. Това, разбира се, дава възможност на нашите пациенти, преценявайки своите нужди, да изберат сами своята протезна конструкция. Тя би могла да бъде безметална керамика, металокерамична или „бленд“ (метал с пластмаса или с фотополимер),частична протеза с куки (ляти или огънати), фрез-протеза, телескоп, моделнолята протеза със стави и т.н.
– Неподвижни протезни конструкции
– Коронки
– Мостовидни протези
– Подвижни протезни конструкции
– Цяла протеза
– Бюгелна протеза
– Частична протеза

 

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Визуализиране желанията на пациента
Индивидуален план и проект, който включва гипсов модел на ситуацията в устата на пациента и моделирани от восък нови по форма и подреждане зъби.
. Избраният от пациента восъчен модел се изпълнява;
. Цветът на новите зъби също се избира от пациента.

 

ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА

Навиците, създадени в ранна детска възраст, остават за цял живот и затова приучването на децата да се грижат за зъбите си е много важно. Най-добрият начин е чрез игра и като следват Вашия личен пример. Фактът, че Вие се грижите за зъбите си, е достатъчен да отправи послание към децата, че зъбите са важни за здравето.
. Първата важна стъпка е да изберете подходяща четка и паста за зъби, съобразно възрастта на детето, и да го научите редовно и правилно да мие зъбките си. Така ще му помогнете да запази зъбите и венците си здрави и значително ще намалите риска от появата на кариес. Ако е необходимо, стоматологът ще Ви консултира и ще Ви съдейства за по-добра мотивация на детето. Преодоляването на широкоразпространената погрешна нагласа за подценяване важността на временните детски зъби спестява болка и последващи усложнения.
. Създаването на правилен хранителен режим е следващата важна част от грижата за детското здраве и профилактика. Храната трябва да е разнообразна, богата на белтъци, минерали и витамини и сравнително бедна на въглехидрати. Трябва да се ограничава приемът на храни с високо съдържание на скорбяла или захар, като например чипс, бонбони, сладкиши или кока-кола, тъй като при консумацията им се отделят киселини, които силно увеличават риска от кариес. Освен това, предпочитанията на децата към храна с по-мека консистенция (кремове, торти) предопределя по-слаб интензитет на дъвкателния акт, респективно по-малко слюнкоотделяне и по-неефективно естествено самопочистване на устната кухина. Когато детето яде тези видове храни, нека да ги консумира след основното ядене, а не като междинни закуски, тъй като по време на основното ядене се отделя по-голямо количество слюнка. Насърчавайте детето да приема по-груба храна – плодове, зеленчуци, дъвки (без захар!),- за да се стимулира естественото самоотчистване на устната кухина.
Необходимо е да попитате Вашия стоматолог, дали водата, която пие детето Ви, съдържа достатъчно флуор, който защищава зъбите от кариес. По негова преценка детето може да приема допълнително флуор под формата на таблетки или капки.
. Последната, но не по важност, стъпка от ранната профилактика на детското здраве и грижа за детските зъби, е да научите детето, че редовно трябва да посещава своя стоматолог. Най-добре е да заведете детето за първи път на преглед не по-късно от навършване на една година, след което трябва да спазвате препоръките на стоматолога за провеждането на редовни профилактични прегледи.
Ранното откриване на кариеси, усложнения или аномалии скъсява времето за стоматологично лечение, което е и по-щядящо за децата.
Детското стоматологично лечение включва:
– лечение на кариеси на временни и постоянни зъби;
– лечение на усложнения на кариеса;
– лечение на заболявания на венците;
– лечение на ортодонтски аномалии.
. Лечението на кариеси на детските зъби зависи от вида на зъба, времето до физиологичната смяна, степента на разграждане, вида на засегнатата от кариес повърхност, локализацията на дефекта. По преценка на стоматолога може да се проведе цялостна санация на устната кухина.
. Лечението на усложненията на кариеса – пулпити, периодонтити – може да се наложи на временни зъби, смесено и постоянно съзъбие. Най-често пулпитите (възпаление на пулпата на зъба, обикновено наричано „възпаление на нерва“) са резултат от напредване на кариеса в дълбочина и проникването на микроорганизмите в пулпата на зъба. Пулпити могат да възникнат и като резултат от травматични увреждания, химични или термични дразнители. При по-малките деца по-често се срещат острите пулпити, а при учениците – хроничните. Детският организъм реагира на възпалението на пулпата с повишаване на температурата поради анатомичните особености на тъканите и спецификата на детския имунитет. При децата пулпитите и периодонтитите (възпаление на тъканите около корена на зъба) протичат по-изявено и се налага лечението да се провежда по спешност.
. Лечението на заболяванията на венците е свързано с подобряване на хигиената на устната кухина и комплексното повлияване на тъканите в устата с цел повишаване на тяхната устойчивост срещу вредното въздействие на външни фактори. Отстраняването на зъбната плака с четката при по-малките деца е непълноценно поради неумение и това налага по-често да се посещава стоматологичния кабинет, за да се избегне създаването на благоприятни условия за появата на възпалителен процес върху зъбно-венечните повърхности (само няколко минути след измиването на зъбите върху тях започва образуването на зъбна плака; само три дни са достатъчни, за да се покрият с плака всички зъбно-венечни повърхности, три седмици – за да се развие възпаление на венеца и няколко месеца – за да се получи деминерализация на емайла и да се получи кариес). По преценка на стоматолога може да се наложи отстраняването на зъбен камък, ако има такъв, както и прилагането на плакоинхибиращи средства. Навременното отстраняване на ретенционни (задържащи хранителни остатъци) места или дефектни обтурации също профилактират възпалението на венците.
. Ортодонтските аномалии са унаследени или придобити в детска възраст заболявания, засягащи подреждането на зъбите в зъбната редица или съотношението между зъбите на горната и долната челюст. Своевременното лечение на тези аномалии предотвратява възпаления на венците, преждевременно разклащане и последваща загуба на зъбите и има естетичен ефект, оказващ силно влияние върху самочувствието на децата.

 

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

       В кои случаи могат да бъдат използвани импланти?
Това зависи от конкретната ситуация и Вашият стоматолог ще определи какви са показанията при Вас.
Ние ще Ви дадем няколко примера, за да илюстрираме кога имплантите могат да бъдат използвани вместо традиционните средства.
•          Когато трябва да бъдат възстановени единични зъби
•          Когато липсват един или повече зъба в края на горната или долната челюст
•          Когато има големи празни пространства между наличните зъби
•          Когато няма естествени зъби

 

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

С термина избелване на зъби се означава промяна в интензитета (наситеността) на цвета на зъбите в човешката уста спрямо предишното им състояние.
Почти всеки може да се възползва от избелването. Има възрастова бариера от 13г., с която се съобразяваме. След преглед в нашата клиника се прави анализ и подробно се обяснява на пациента от кой цвят започваме, колко нюанса ще избелим, какво ще се постигне в крайна сметка. След процедурата най-голямото удовлетворение за нас са щастливите пациенти, които са изненадани от резултатите.
Доказано е, че бляскавата усмивка е една от чертите, които най-силно въздействат върху цялостната Ви визия. Освен това, тя Ви осигурява самочувствието, за което винаги сте мечтали, и примамливия външен вид, привличащ противоположния пол на подсъзнателно ниво.
Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист-стоматолог е безопасно.